A kaktusz virága ismét műsoron Csíkszeredában

A kaktusz virága ismét műsoron Csíkszeredában

A Csíki Játékszín március 6 – 8 között három alkalommal játssza A kaktusz virága című zenés vígjátékát. Március 6-án, kedden a János vitéz bérletesek, míg március 7-én, szerdán a Sganarelle bérletesek tekinthetik meg az előadást. Mindkét nap 18 órától kezdődik a produkció.Március 8-án, csütörtökön 19 órától bérletszünetben játssza a csíki társulat a zenés vígjátékot.A nőnapi előadásra jegyet vásárlók a romániai színházi szövetség, az UNITER országos összefogás-kampányát támogatják. Az ebből az alkalomból váltott UNITER-jegyek bevétele az idős és egészségügyi gondokkal küzdő színészek életkörülményeit segítő alapba folyik be. Helyfoglalásra a 0266-314472-es valamint a 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség.

A párizsi sztárfogorvos és szájsebész, Julien nők sokaságát bolondítja magába. Hogy ne kelljen lehorgonyoznia egyik kalandja mellett sem, gyűrűt húz és háromgyermekes családapaként mutatkozik be a hölgyeknek. Így találkozik a húsz évvel fiatalabb Antoniával, akinek kész lenne megkérni a kezét is, de ahhoz előbb el kell válnia a kitalált feleségétől. A lelkiismeretes Antonia ragaszkodik hozzá, hogy találkozzon Julien nejével a válás előtt. Végső elkeseredésében Julien a tíz éve mellette dolgozó asszisztenséhez, a kaktusznak gúnyolt Stéphanie Vigneau kisasszonyhoz fordul segítségért.

Az előadást 12 éven aluliaknak nem ajánlják.

A produkciót a párizsi SACD, a budapesti Hofra KFt szerzői ügynökségek és Szenes Andrea engedélyezte.

Pierre Barillet – Jean-Pierre Grédy

A KAKTUSZ VIRÁGA

zenés vígjáték

zeneszerző: Nádas Gábor

dalszövegíró: Szenes Iván

fordította: Bognár Róbert

szereplők: Stéphanie: Dálnoky Csilla; Julien: Kozma Attila; Antonia: Sándor Anna; Norbert: Kosztándi Zsolt; Igor: Puskás László; Madame Durand-Bénéchol: Bartalis Gabriella/ Márdirosz Ágnes; Monsieur Cochet: Lőrincz András Ernő; Boticelli Primaverája: Bokor Andrea; Bárénekes: Zsigmond Éva Beáta.

zenekar: Ráduj Gábor, Hompoth Arthur-Norbert, Gáspár Álmos, János László, Bene Zoltán

a tervező munkatársa: Balogh László; a koreográfus munkatársa: Zaiba Anikó; a dalokat hangszerelte, zenei vezető: Bene Zoltán; koreográfus: Horváth Gyula Antal; díszlet-jelmeztervező: Kelemen Kata; rendező:Kányádi Szilárd.