A József Attila Színház előadása a temesvári színházban

A József Attila Színház előadása a temesvári színházban

Büszkeségről, barátságról és szerelemről mesél a budapesti József Attila Színház előadása, mely egyben a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2018/19-es évadának utolsó vendégelőadása is. Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című művéből készült produkciót június 13-án a temesvári Magyar Színház Nagytermében láthatják.

Az előadás történetének kezdetén Bácskában a magyarok az urak, de a barátságok, szerelmek nem a nemzeti hovatartozás szerint köttetnek. A szerb házaspár, Irina és Dusán házában gyakori vendég egy barát: a magyar főbíró, aki titokban szerelmes a ház asszonyába. A szép Irina is vonzódik a Magyar férfihoz, de érzelmeiket egymás előtt is titkolják. A történelem az ő esetükben valóban sorsfordító, hiszen, amikor Bácskában bekövetkezik az impériumváltás, akkor   a főbírónak menekülnie kell.

A nemrégiben elhunyt Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, Kerényi  Imre rendezése a Magyar kultúra egy részét hivatott bemutatni egy olyan előadás révén, amelynek üzenete túlmutat a nemzeti torzsalkodáson, nem ítélkezik népek és nemzetek felett. A darab egyszerű kérdést vet fel: tud-e az ember, embernek maradni vészterhes időkben?

Az előadásban fellépnek: Rékasi Károly, Nemcsák Károly, Pikali Gerda, Kocsis Judit, Korponay Zsófia, Turek Miklós, Quintus Konrád, Előd Álmos, Blazsovszky Ákos, Ujréti László, Botár Endre, Holczinger Szandra, Fila Balázs, Betz István, Rusz Milán, Chajnóczki  Balázs, Kiss Gábor, Suki István, Suki Benedek

Az előadás egy nemzet politikai szempontból kiemelten kezelt turné részeként érkezik a szórványmagyarság több nagy múltú városába, így Déva, Arad, Újvidék és Szabadka mellett   Temesvárra is. A turné megvalósulását a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Jegyek válthatóak a Színház jegypénztárában, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon, míg foglalásukat jelezhetik a 0040752111803 telefonszámon vagy a ticket@tm-t.ro email címen