A IV. Henrik  a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színpadán

A IV. Henrik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színpadán

A nagy érdeklődésre való tekintettel egymás után két IV. Henrik előadással zárja a márciusi hónapot a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Luigi Pirandello remekművét Victor Ioan Frunză rendezte, a díszlet- és jelmeztervező Adriana Grand és az előadás zenéjét Cári Tibor szerezte.

A IV. Henrik története szerint egy fiatal arisztokrata színész hajlamának engedve egy jelmezes lovas felvonuláson balesetet szenved. Majd abban a tévképzetben tért magához, hogy ő tényleg IV. Henrik a középkori német-római császár, aki Canossát jár, a pápa bocsánatáért sóvárog, s közben gyanakszik az egész világra. A Balázs Attila által megformált Henrik, egyszerre élő ember és festett bohóc, akit környezete szó nélkül követ az őrületben. De vajon tényleg őrült? Rákövülhet egy maszk a színészre? Bele lehet ragadni a magunk választotta szerepeinkbe?

A színház művészei közül Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor és Lukács Szilárd játszik az előadásban, valamint Szabó Enikő vendégművészt láthatja a közönség.

Am árcius 30.-án és 31.-én játszott előadásokra jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon valamint a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, illetve délután 16 és 19 óra között, vagy előadások előtt egy órával. Nagytermi előadásainkra 24/12 lej, míg Stúdió termünkbe 16/8 lej a belépő. Foglalásukat jelezhetik: ticket@tm-t.ro email címen, vagy akár a 0752111803, 0356450606 telefonszámokon.