A HORDA Marosvásárhelyen

A HORDA Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház szervezésében zajló A TÁNC HETE című rendezvénysorozat következő előadása a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója a HORDA című előadás, melynek koreográfiáját Kun Attila jegyzi.

A Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

A hegedűművész muzsikája ösztöni kapocs a természettel és a természetben élő egyénnel. Zenéjéből árad a kultúra, de nem a színpadokon vagy a kiállítótermekben megjelenő kultúra, hanem az ember – a Kárpát-medencében élő ember – kultúrája.

A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket.

Az előadás május 19-én, kedden 19.30 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Jegyek 25 és 15 (kedvezményes) lejes áron kaphatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon. 10 személyes csoportok jelentkezése esetén csoport-kedvezmény érvényesíthető. (1 jegy ára 10 lej)

A TÁNC HETE  program támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány, valamint a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal.