A Homokszörnnyel zárja az évadot a Figura

A Figuránál június 21-én, kedden este 7 órától évadzáró előadásként  tekinthető meg Nagy Botond rendezésében Székely Csaba darabja, A Homokszörny. A produkció ezt követően a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján kerül bemutatásra június 24-én.

„A darab öt nő és öt férfi története. Elégedetlenek, csalódottak, férfigyűlölők és nőfalók. Érzelmileg kihűlt emberek. Önzés, birtoklásvágy, érzelmi függés jellemzi őket és párkapcsolataikat. Pedig az egésznek a szerelemről kellene szólnia. Öt nő és öt férfi története olyan helyzetekben, ahol a kommunikáció valamiért félresiklik és szenvedést okoz. Ki tudja, miért? Talán mi tudjuk. Talán picit meg is értjük őket, mert bármilyen abszurd a helyzetük, valamiért mégis ismerős. Öt nő és öt férfi, akik nem a boldogságot választják. Ne gondoljuk, hogy jobbak vagyunk náluk.” – írja a szerző a Figura felkérésére írt drámaszövegéről.

Az előadás rendezője, Nagy Botond a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett Bocsárdi László rendező-osztályában. Rendezői stílusának egyik legfőbb ismérve az erős képi világ és az érzelmek közti disszonancia, mely a Homokszörny című produkciónak is jellemzője.
Nagy Botond szerint az előadás egyszerű élethelyzetek folyamatosan keletkező és pusztuló alakzata, egy olyan élet banalitásáé, amiben a kommunikáció csak egy baleset, és a türelem egy véletlen. Az előadás sebezhetetlen képzeletű emberek sebezhető valóságáról szól, akik a boldogság felé vezető úton haladva megfeledkeznek örömről, szerelemről, szeretetről és lassan önmagukról is. Haladnak egyfelé pedig másfele kellene. Talán befele.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon, jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményesen 10 lej. 
5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkedvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes.
Jegyek kaphatók munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen.
Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.