A HolnapUtán Fesztiválon vendégszerepel a Homemade

A HolnapUtán Fesztiválon vendégszerepel a Homemade

A nagyváradi Szigligeti Színház által ötödik alkalommal megszervezett HolnapUtán Fesztiválon a Homemade című közösségi színházi alkotással vendégszerepel a kolozsvári színház. Az előadás csütörtökön, április 6-án 17 órától lesz látható a nagyváradi Árkádia Színpadon.

A Homemade című előadás egy kutatással egybekötött alkotói folyamat végeredménye, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet. „Célunk, hogy megismerjük a családokon belül felmerülő viszonyokat, majd hogy erről kortárs művészi eszközökkel beszélni tudjunk. Bízunk benne, hogy ez az esemény segíteni fogja a közösségünket abban, hogy észrevegyük a szülők és a gyermekek problémáit; illetve hogy a megoldási lehetőségeinken is közösen gondolkodjunk” – írja a színészekből, dramaturgokból, színművészeti és teatrológia szakos diákokból álló alkotócsapat a Vargyas Márta által rendezett előadásról.

A HolnapUtán Fesztivál célja, hogy lehetőséget biztosítson pályakezdő színházi alkotók bemutatkozására. Az eseménysorozat összművészeti jellege alkalmat teremt arra, hogy a fiatalokat leginkább érintő aktuális problémákat úgy emeljék be a köztudatba, hogy közben a színház, a képzőművészetek, valamint a zene kortárs tendenciáinak szempontjai is érvényesülhessenek.