A Harag György Társulat Pornó című előadása a IV. MITEM Fesztiválon

A Harag György Társulat Pornó című előadása a IV. MITEM Fesztiválon

A Harag György Társulat Pornó című előadása idén meghívást kapott a budapesti Nemzeti Színház által szervezett IV. MITEM Fesztivál (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) programjába. A Visky András által írt és rendezett produkció a magyar fővárosban 2017. április 20-án, csütörtökön, közép-európai idő szerint 20 órától látható a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

A fesztivált 2014-ben rendezte meg először a budapesti színház, és az elmúlt három évben 40 ország 61 előadását hívták meg, idén az április 30-ig tartó rendezvényén 11 ország 22 produkcióját láthatja a közönség. Orosz, litván, norvég, dán, svéd, lett, macedón, román, lengyel, olasz és magyar előadások lesznek egymás után a Nemzeti Színház három színpadán, illetve egy külső helyszínen.

Visky András: Pornó
Fotó: Burus Botond

Az idei fesztivál művészeti vezetője a Nemzeti Színház főigazgatója, Vidnyánszky Attila, főszervezője pedig Kulcsár Edit dramaturg, aki egykor a Harag György Társulat irodalmi titkáraként dolgozott Szatmárnémetiben. Az idei seregszemle alcíme Világhírű rendezők, ünnepelt előadások, hiszen az európai színházi élet vezető rendezőinek előadásait láthatja a közönség, többek között Alexander Morfov, Alvis Hermanis, Silviu Purcărete, Eugenio Barba és Eimuntas Nekrosius produkciója is szerepel a programban.

A fesztiválprogramot a színházi előadások mellett szakmai beszélgetések, könyvbemutatók, kiállítások és közönségtalálkozók is színesítik.