A Harag György Társulat is az ukrajnai menekültek mellé állt

A Harag György Társulat is az ukrajnai menekültek mellé állt

Miután Oroszország lerohanta Ukrajnát, sok ukrán állampolgár érkezett Szatmár megyébe, főképp azért, hogy rövid pihenőt követően tovább utazzanak rokonokhoz, barárokhoz valamelyik nyugat-európai országba. Mások átmeneti szállásokon húzzák meg magukat, nemcsak Romániában hanem a határ ukrán oldalán is, és igyekeznek kivárni a háború alakulását, remélhetőleg mielőbbi végét. Egy dolog azonban mindannyiuk sorsában közös: valamennyien segítségre szorulnak.

A Máltai Szeretetszolgálat Szatmár megyei szervezetének visszajelzése szerint tartós élelmiszerre, vízre, kempingágyra, hálózsákra, felnőtt- és gyerekpelenkára van a legnagyobb szükség. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és Mihai Raicu Társulata is a menekültek segítésére sietett, több módon is. A társulatok tagjainak pénzadományából vásároltak hiánycikkeket, másrészt önkéntesekkel segítettek az adományok szortírozásában a Máltai Szeretetszolgálatnál, de olyan színész is akadt, aki a Halmi-Nevetlenfalu határátkelőnél segített útba igazítani a tanácstalan és fáradt menekülteket.

A napokban a két társulat eljuttatta a közös gyűjtésből vásárolt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetének, akik továbbítják azokat a rászoruló ukrajnai menekültek felé. A Harag György Társulat külön köszönetet mond a szatmári NEON Lightingnak a támogatásként felajánlott ötven darab elemlámpáért és a hozzájuk tartozó elemekért!