Színházi estek szeptember minden.cdr

A halottember a Mikó-várban

Szeptember 5-én, szombaton 20.00 órától a Mikó-várban Dálnoky Csilla egyéni előadása, A halottember lesz látható. Rossz idő esetén az előadás másnap, szeptember 6-án, vasárnap 20.00 órától kerül sorra.

A Háy János novellája alapján készült produkciót Kányádi Szilárd rendezésében mutatta be a Csíki Játékszín. A produkció a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.


A történet egy édesanyáról szól, aki gyermekét egyedül neveli, mert férje a fronton harcol már hosszú ideje. Majd jön két levél. Az egyikben maga az édesapa ír családjának, míg a másik a halálhírét hozza.
Temetés, gyász és özvegyi élet vár főszereplőnkre, aki nem akar mást, csak helytállni.

 „Amikor írtam, minden olyan vesztésre gondoltam, amikor egy nő elveszíti azt, akivel közös életet tervezett, mert elhagyja, mert félévente jár haza, mert meghal, s neki viszonyulnia kell ehhez a hiányhoz, és gondoltam minden olyan férfira, aki egy ilyen elhagyásból újra vissza akar lépni a múlt valóságába, mintha közben nem telt volna az idő. Gondoltam minden olyan férfira és nőre, aki azt hiszi, gond nélkül tud belelépni a másik ember múltjába, s szinte észrevétlen lesz leölve, ahogyan karácsony böjtje előtt a disznók.” – vallotta Háy A halottemberről.

Jegyek ára 20 lej és csak kezdés előtt másfél órával válthatók a helyszínen. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el, és a járványhelyzetre való tekintettel, számuk korlátozott.
Információk a 0751-039-026-os telefonszámon.

Forrás: Csíki Játékszín