A fűszerbanya átka Csíkszeredában

A fűszerbanya átka Csíkszeredában

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház A fűszerbanya átka című mesejátékát hozza el a Csíki Játékszín gyerekbérleteseinek május első felében. A gyerekelőadás 12 alkalommal lesz látható Csíkszeredában május 6 és 13. között.

A Wilhelm Hauff Orr törpe című meséje alapján íródott A fűszerbanya átka című előadás főhőse Jakab, a szegény varga kisfia, akit elrabol, elváltoztat, és hét évig fogva tart egy banya. Az idő múlását nem érzékelő Jakab végül hazatér szüleihez, akik azonban nem ismerik fel, és torzonborz külseje miatt elkergetik. Jakab így Haspók herceg udvarába szegődik szakácsnak. Hamarosan jobbra fordul a sorsa, hiszen a főzés összes csínját-bínját megtanulta a banyától. És találkozik Mimivel is, Viharbakos varázsló egyetlen lányával, akit libává varázsoltak.

 

Szereplők

Bekő Fóri Zenkő, Boda-Szász Kriszta, Dunkler Róbert, Esti Norbert, Kőmíves Boróka, László Kata, Nagy Xénia-Abigél, Pál Attila, Pál-Varga Márta, Pásztor Márk, Szűcs-Olcsváry Gellért

Díszlet: Szűcs-Olcsváry Gellért és Karácsony Kinga

Jelmez: Bocskai Gyopár és Karácsony Kinga

Kellékmester: Zayzon Ádám

Báb: Lenkefi Zoltán

Zene: Pál Attila, Esti Norbert és Pásztor Márk

Hang: Boca Hunor-Lehel

Fény: Toásó István

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika

Rendező: Márkó Eszter

 

Műsoron májusban:

május 6., hétfő 11.00 – Csipike bérlet;  május 6., hétfő 13.00 – Macskacicó bérlet

május 7., kedd 10.30 – Pinocchio bérlet ; május 7., kedd 12.30 – Nagy Imre zöld színű bérlet

május 8., szerda 10.30 – Móka bérlet; május 8., szerda 12.30 – Nagy Imre sárga színű bérlet

május 9., csütörtök 10.30 – Ludas Matyi bérlet; május 9., csütörtök 14.30 – Nyilas Misi bérlet

május 10., péntek 11.00 – Hamupipőke bérlet; május 10., péntek 12.30 – Kis herceg bérlet

május 13., hétfő 10.30 – Hófehérke bérlet; május 13., hétfő 12.30 – Micimackó bérlet

A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásokra is lehet jegyet váltani.Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/csikszereda/csiki-jatekszin/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

A csíkszeredai előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.