A fülemüle című előadással ünnepli a gyermeknapot a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A fülemüle című előadással ünnepli a gyermeknapot a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Ritkán van lehetőség meseszereplők szemébe nézni és olyasmiket megtudni róluk ‒ vagy akár az őket megformáló színészekről ‒, amik az előadásból nem derülnek ki. A SZÍNes HÁZI Gyermeknapon most mindez lehetséges lesz!

Június 1-jén, szombaton este 6 órától látható A fülemüle című előadás a színház nagytermében, amit egy interaktív aláírásgyűjtő játék követ. Az előadás után a szereplők az emeleti előcsarnokban várják a kicsiket és nagyokat, hogy kérdéseket tehessenek fel nekik. Bármilyen kérdést fel lehet tenni a szereplőknek vagy az őket alakító színészeknek, és válaszaik mellé aláírásokat is adnak. Az összes aláírás összegyűjtése után jutalom várja a résztvevőket.

A mesés, kalandos találkozások mellett színező, arcfestő és hajfonó sarkok is lesznek.

A SZÍNes HÁZI Gyermeknap alkalmából a következő programokkal várja a kolozsvári színház a kíváncsi gyermekeket:

18h00

Tasnádi-Sáhy Péter adaptációja H. Ch. Andersen meséje nyomán

  • A fülemüle

Rendező: Traian Savinescu

Helyszín: Nagyterem

19h30

  • Interaktív játék A fülemüle szereplőivel

Az eseményen azok is bátran részt vehetnek, akik más alkalommal látták A fülemüle című előadást.

  • Hajfonás, arcfestés

Helyszín: Emeleti előcsarnok

A fülemüle című előadás rendezője Traian Savinescu, a produkció létrehozásában közreműködött továbbá Bocskai Gyopár díszlet- és jelmeztervező, Pál Petra zeneszerző, Sinkó Ferenc koreográfus. Az előadásban szereplő zenészek: Iasmina Palage (fuvola) és Kiss Dávid (ütőhangszerek). Az előadáshoz a bábokat Cristina Sandu készítette.

Az előadás címszerepét, a mesebeli Fülemülét Román Eszter alakítja, további szerepekben Buzási András, Albert Csilla, Kardos M. Róbert, Gedő Zsolt, Orbán Attila, Farkas Loránd, Csutak Réka, Laczkó Vass Róbert, Laczó Júlia, Varga Csilla, Balla Szabolcs, Marosán Csaba, András Gedeon, Daradics Hannah és Pánczél Lilla látható.

A fülemüle című előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a huntheater.biletmaster.ro weboldalon.

Az előadásra családi jegyakció váltható: ha legalább két gyermekjegyet vásárolsz, akkor a két felnőtt jegye is fejenként csak 40 lejbe kerül a szokásos 60 lej helyett!

A jegyakcióról bővebb információért hívja a +40 748 014194-es telefonszámot reggel 10 és délután 2 óra között vagy a +40 755 145203-as telefonszámot.