A főnök, meg én meg a főnök a Csíki Játékszín műsorán

A főnök, meg én meg a főnök a Csíki Játékszín műsorán

A Csíki Játékszín november 6 – 11 között négy alkalommal játssza A főnök, meg én meg a főnök című előadását. Carlo Goldoni és Hamvai Kornél vígjátékát. November 6-án, kedden a Csongor és Tünde bérletesek, 7-én, szerdán az Arlechino bérletesek és 8-án, csütörtökön a Romeo és Júlia bérletesek tekinthetik meg az előadást, mindhárom nap 17 órai kezdéssel. November 11-én, vasárnap 19 órától a Liliomfi bérleteseket várják a nézőtérre.

Az ízig-vérig olasz történetben Truffaldinót, aki éppen pizzafutárnak csapott fel, az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett és halottnak hitt főnökével.

Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, egymást nem találó szerelmesek. És Truffaldino, aki eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse.
Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül…

Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel egy új műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik.

Carlo Goldoni-Hamvai Kornél

 A FŐNÖK MEG ÉN MEG A FŐNÖK

vígjáték

szereposztás: TRUFFALDINO: Kozma Attila, SMERALDINA: Bartalis Gabriella, LEONA: Fekete Bernadetta, CLARICE: Ráduly Beáta, Dr. LOMBARDI: Lőrincz András Ernő, SILVIO: Vass Csaba, FLORINDO: Bende Sándor, BEATRICE: Sándor Anna, BRIGHELLA: Giacomello Roberto.

Rendező: Lendvai Zoltán mv.

Díszlettervező: Cristian Gătina m.v.

Jelmeztervező: Cs. Kiss Zsuzsánna m.v.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

 A fennmaradó helyekre jegyek is válthatók online a bilete.ro oldalon, vagy személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között. Jegyvásárlás: https://www.bilete.ro/a-fonok-meg-en-meg-a-fonok/