A Figura Zűrzavaros éccaka című vígjátéka Csíkszeredában

A Figura Zűrzavaros éccaka című vígjátéka Csíkszeredában

A Csíki Játékszín az öt előadásos bérleteseinek (Bánk bán bérlet, Prospero bérlet és Antigoné bérlet), a Figura Stúdió Színház Zűrzavaros éccaka című vígjátékát hívta el vendégül.

Januárban három napig vendégeskednek a figurások Csíkszeredában. Január 17-én, csütörtökön az Antigoné bérleteseket, január 18-án, pénteken a Bánk bán bérleteseket, míg január 20-án, vasárnap a Prospero bérleteseket várják a nézőtérre. Mindhárom nap 19 órai kezdettel lesz megtekinthető a produkció.

A bérletes előadások mindegyikére lehet jegyet váltani, a fennmaradó helyek függvényében.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/zurzavaros-eccaka/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

A nagyszínpadi előadásainkra a késve érkező nézőinket csak szünetben áll módunkban beengedni. Megértésüket köszönjük!

Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a XIX. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező dráma Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában került bemutatásra a Figuránál.

Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak?

A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép. Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok.

Játsszák: D. GULÁCSI ZSUZSANNA, DÁVID PÉTER, FARAGÓ ZÉNÓ, FODOR ALAIN LEONARD, MÁTHÉ ANNAMÁRIA, MOŞU NORBERT-LÁSZLÓ, VAJDA GYÖNGYVÉR

 

Jelmez: BOCSKAI GYOPÁR

Díszlet: ALBU ISTVÁN, TENKEI TIBOR

Rendező: ALBU ISTVÁN

A bérletes előadások mindegyikére lehet jegyet váltani, a fennmaradó helyek függvényében.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/zurzavaros-eccaka/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.