A Figura Stúdió Színház márciusi játékrendje

Bérletes előadás és vendégjátékok is megtalálhatók a Figura Stúdió Színház márciusi programjában.

A hónap egyik legfőbb kuriózuma, hogy a Figuránál is bemutatásra kerül Mihály Alpár Szilárd egyéni műsora. A Karinthy Ferenc Bösendorfer című művét Papp Éva és Szász M. Mária adaptálta színpadra.

Az előadás egy telefonbetyár életébe enged betekintést, a darab ma is érvényesnek számító kérdéseket vet fel. Lehet-e egyszeriben közünk egy ismeretlenhez? Miért könnyebb egy ezer idegennek kiönteni lelkünket? Amikor valamiért ott állunk pőrén, védtelenül egy pillanatra felfedve gyengeségeinket. A történet főhőse egy egyedül elő fiatalember, aki telefonbetyárkodással üti el az szabadidejét. Különböző karaktereket talál ki magának, akikkel megtréfál a gyanútlan embereket.A produkció március folyamán 3 alkalommal is megtekinthető.

A Figura Stúdió Színház minden évben előadással készül a magyar szabadságharc és forradalom tiszteletére. Az idei előadás a Klenódium címet viseli, szövegét hagyományhoz illően Török Zoltán írta. A produkció Török Zoltán, Czegő Csongor és Kolozsi Borsos Gábor rendezésében lesz látható.

Gyerekbérletben tekinthető meg a Csíki Játékszín mesejátéka. A tűzmadár címet viselő gyerekelőadás szerzője, rendezője Budaházi Attila, aki egy orosz népmeséből ihletődve írta meg a gyerekeknek szóló darabot. A cár kertjéből éjjel titokzatos módon eltűnnek az aranyalmák. A legkisebbik cárevicsnek, Ivánnak sikerül meglesnie a tolvajt: a tűzmadár látogat a kertbe minden éjjel. A király annak a fiának ajánlja birodalmát, aki elhozza neki a bűvölően szép tollú madaradat. A legkisebbik fiú egyik cárságból a másikba vándorol és mindenütt újabb akadályokkal találja szemben magát.

A Színházi Világnap alkalmából pedig a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem Bernarda Alba Háza című vendégjátéka kerül bemutatásra. Az elsőéves magiszteri hallgatók szereplésével készült előadást dalbetétek, flamenco táncok teszik újszerűvé, de a zenés színrevitel mellett a dráma alaphelyzete megmarad: Spanyolország. Forró nyár. Gyászba öltözött nők tragédiája. Bernarda Alba házát – férje halála után – jéghideg veremmé változtatja, ugyanis a hagyományoknak megfelelően a nyolcéves gyász ideje alatt a kinti világra néző minden ajtó és ablak becsukódik. A családfő halála megszünteti a lehetőségét annak, hogy lányai ismerkedjenek azzal, ami a házon kívül van. A bezártság túlfűtött vágyakat szül, és a rácsok mögé zárt nők sorsának minden pillanata alkalom arra, hogy tragédia történjen, főleg ha mindannyian ugyanabba a férfiba szerelmesek, de csak egyiküknek sikerülhet férjhez menni hozzá.

Emellett Háy János nemrég bemutatott nagy sikernek örvendő Mandragóra című komédiáját is meg lehet tekinteni Kövesdy István rendezésében.

Jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej). Tel: 0752-227-011.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

 

Március 12., kedd, 19:00 – stúdióterem

KARINTHY FERENC: BÖSENDORFER

Mihály Alpár Szilárd egyéni műsora, alkotótársak: Papp Éva és Szász M. Mária

 

Március 13., szerda, 19:00 – stúdióterem

KARINTHY FERENC: BÖSENDORFER

Mihály Alpár Szilárd egyéni műsora, alkotótársak: Papp Éva és Szász M. Mária

 

Március 15., péntek, 18:00 – nagyterem

KLENÓDIUM

Előadás a a magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére

Írta: Török Zoltán, rendezők: Török Zoltán, Czegő Csongor, Kolozsi Borsos Gábor

 

Március 19., kedd, 12:00 – nagyterem; Fogarasy bérlet

BUDAHÁZI ATTILA: A TŰZMADÁR

Mesejáték orosz népmese nyomán

Rendező: Budaházi Attila

 

Március 20., szerda, 12:00 – nagyterem; Móka bérlet

BUDAHÁZI ATTILA: A TŰZMADÁR

Mesejáték orosz népmese nyomán

Rendező: Budaházi Attila

 

Március 21., csütörtök, 10:00 – Gyergyócsomafalva, Művelődési Ház

ZALÁN TIBOR: SZAMÁR A TORONY TETEJÉN

Mesejáték Marc Chagall képeinek ihletéséből

Rendező: Dézsi Szilárd

 

Március 27., szerda, 19:00 – nagyterem

FEDERICO GARCIA LORCA: BERNARDA ALBA HÁZA

A Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem vendégjátéka a Színházi Világnap alkalmából

Rendező: Patkó Éva