A Figura Stúdió Színház év végi előadása

A Figura Stúdió Színház év végi előadása

A No Sugar zenekar közreműködésével év végi előadásra készül a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, Albu István rendezésében Martin McDonagh Macskabaj című vígjátéka december 30-án, vasárnap este 7 órától látható. A produkció következő időpontja: január 5., szombat este 7 óra.

Az előadás partnerségben jött létre a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal és Hargita Megye Tanácsával. Az előadás a Bethlen Gábor Alap Támogatásával valósult meg.

A Macskabaj egy olyan fekete humorú vígjáték, melyben minden szélsőségesen alakul. Emiatt lehetséges az, hogy nevetés tárgya lesz az a groteszk világ, amelyben  céltalan fegyverhasználat és érzéketlenség dominál.

De vajon mit eredményez az emberi butaság egy olyan veszélyes helyzetben, amikor kiderül: a környék rettenthetetlen és hírhedt szakadárjának macskája meglehet, már nem is él.

Ettől a pillanattól kezdve a véres harcoké és a nagy szerelmeké a terep:  Padraic és Mairead hirtelen az egész környéket rettegésben tartja. De csak egy egészen rövid ideig. Mert  a Macskabajban minden olyan gyorsan változik és semmi nem történik természetesen. Kivéve egy dolgot: hogy a macskák időnként el-elkóborolnak, majd hazatérnek.

A színdarab magyar nyelvű előadásait a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség (Budapest) képviseli.

Információk és helyfoglalás a 0040-741-503-631-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

Martin McDonagh: MACSKABAJ
fordította: Hamvai Kornél

 

RENDEZŐ: ALBU ISTVÁN

Zenél: a NO SUGAR ZENEKAR

Szereposztás:

DONNY: Szakács László

DAVEY: Fodor Alain Leonard

PADRAIC: Faragó Zénó

MAIREAD: Vajda Gyöngyvér

CHRISTY: Moșu Norbert-László

BREANDAN: Kolozsi-Borsos Gábor

JOEY: Tamás Boglár

JAMES: Boros Mária
Valamint: SAMU CICA

Díszlet- és jelmeztervező: Márton Erika

Képzőművész: Ferenczi Zoltán

Színpadi mozgás: Dávid A. Péter
Rendezőasszisztens: Ferencz Roland