A Figura e heti ajánlata: színházi program minden korosztálynak

A Figura e heti ajánlata: színházi program minden korosztálynak

Október 20. és 22. között három különböző előadással várja nézőit a Figura.  Ez alkalomból újra műsorra kerül Csuja László rendezésében a Kövekkel a zsebében című produkció, emellett megtekinthető a Nagyvárad Táncegyüttes két vendégjátéka is.

 

MARIE JONES: KÖVEKKEL A ZSEBÉBEN

 Október 20-án, kedden este 7 órától a Figura stúdiótermében kerül sorra Kolozsi Borsos Gábor és Moşu Norbert-László előadásában Marie Jones darabja, a Kövekkel a zsebében. A produkció rendezője Csuja László.

A két szereplő tizenhat karaktert játsszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el.

Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük. Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkedvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes.

 

BETYÁRVILÁG – tánc a mindenkori Rózsa Sándorról

NAGYVÁRAD TÁNCEGYÜTTES: BETYÁRVILÁG – tánc a mindenkori Rózsa Sándorról

Október 21-én, szerdán este 19.00 órától a Figura nagytermében tekinthető meg a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátéka, a Tánc a mindenkori Rózsa Sándorról alcímet viselő Betyárvilág című produkció, melynek koreográfusa László Csaba.

Az előadás Rózsa Sándor számvetése saját életével, egyfajta visszaemlékezés, számvetés azzal, amit képviselt.

A társadalom néha nagyon furcsa módon a saját egyedeit hazugnak, csalónak és rablónak tartja még mielőtt bármi rosszat követtek volna el. A vezetők, akik a törvényesség minden formájával sújtják a népet gyakran azért élnek a társadalom tagjai iránt ezzel a gyanúval, mivel önmagukból indulnak ki. Ez az oka annak is, hogy a jóhiszemű, és jóérzésű ember nem látván kiutat ebből a törvényes törvénytelenségből önbíráskodáshoz folyamodik. Innen pedig már csak egy lépés vezet ahhoz, hogy bárkiből (később hősként tisztelt) betyár váljék.

Az előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.

Pomádé király új ruhája

NAGYVÁRAD TÁNCEGYÜTTES: POMÁDÉ KIRÁLY ÚJ RUHÁJA

Október 22-én, csütörtökön 10.00 és 12.00 órától a Nagyvárad Táncegyüttes Pomádé király új ruhája című produkciója kerül bemutatásra a Figura nagytermében, mely felhőtlen szórakozást ígér minden korosztálynak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Hans Christian Andersen meséjében Pomádé király egyetlen gondja, hogy mit vegyen fel. Ezáltal az udvartartás egyetlen gondja is az, hogy a király mit vegyen fel. A két szabólegény, a király és az udvaroncok butaságát kihasználva gúnyt űz belőlük. Ránki György zenéjére, fergeteges bohóckodással derül ki a “meztelen igazság”.

A Pomádé király új ruhája, Ránki György, eredetileg a Magyar Rádió felkérésére írt gyermekoperája, amelyet később, a rádiós bemutató sikere után dolgozott át a szerző a színpadi bemutató számára. E zenei anyag felhasználásával készült el a Nagyvárad Táncegyüttes új előadása.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej, gyerekeknek 8 lej, csoportkedvezménnyel 6 lej.

 

Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.

Helyfoglalás munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.