A Festin pe Bulevard díjazottja Harsányi Attila

A Festin pe Bulevard díjazottja Harsányi Attila

A bukaresti Nottara Színház által szervezett Festin pe Bulevard Nemzetközi Színházi Fesztivál legjobb férfi alakítása díját nyerte el Harsányi Attila.

 A bukaresti Nottara Színház által szervezett Festin pe Bulevard Nemzetközi Színházi Fesztivál legjobb férfi alakítása díját nyerte el Harsányi Attila az Aradi Kamaraszínház Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című előadásában nyújtott alakításáért.  Az október 8-17 között megrendezett nemzetközi fesztivál versenyprogramjában neves hazai és külföldi színházak produkcióit láthatta a közönség és az öttagú szakmai zsűri, többek között a Nottara Színház, az Odeon Színház, a Metropolis Színház, a Teatru Mic, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Ploiesti-i Toma Caragiu Színház, a Kolozsvári Állami Magyar Színház valamint cseh, lengyel és bolgár színházak előadásait. A zsűri neves hazai szakemberekből állt: Monica Andronescu, kritikus, a Yorick című színházi folyóirat főszerkesztője, Roxana Croitoru, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művészeti konzultánsa, színházkritikus, Doru Mares, költő, műfordító, 2015-ben Uniter-díjjal kitüntetett színházkritikus, Mircea Morariu, kétszeres Uniter-díjas színházkritikus, egyetemi tanár és Pompilius Onofrei újságíró, radiós szerkesztő.

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy rendezője Tapasztó Ernő, főszerepében Harsányi Attilát láthatta a közönség, aki nemrég vette át Arad Város Kiválósági díját. Az előadás a közelmúltban nyerte el a Legjobb ‘One Man Show’-díját a sepsiszentgyörgyi 22. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon, valamint a Legjobb Monodráma Előadás és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját a legjobbnak ítélt produkcióért a tatabányai Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon.