A döntés c. előadás a Tranzíciókon

A döntés c. előadás a Tranzíciókon

2019. szeptember 6-án 20 órai kezdettel folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a TRANZÍCIÓK a bulgáriai Alexander Manuiloff A döntés (Decizia) című előadásának világpremierjével.

TRANZÍCIÓK TRANZIȚII / euroregionális kortárs előadóművészeti program
2019-2020

2019 márciusától a Tranzit Ház két éven át 17 Romániában és a környező országokban létrehozott színházi előadásnak, illetve performansznak ad otthont. A Tranzíciók kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A döntés / színházi előadás

Szeptember 6, szombat
20:00 óra
Tranzit Ház (G. Barițiu/Malom utca 16, Kolozsvár)

A döntés egy színházi este, amelyben a színészek nem olvasták előre a szöveget, és a közönségnek lehetősége nyílik döntéseket hozni.

A színészek és a szöveg szereplői ugyancsak döntéseket hoznak, döntéseket, amelyek végül megváltoztatják az élettörténetüket. Egy háború előtt álló ország sötét, anti-utópikus háttere előtt kibontakozó fordulatos szerelmi játszma.

Az előadás szituációi a személyes korrupció valamilyen formáját tesztelik – kezdve a intim, személyközi kapcsolatoktól, a munkahelyi viszonyokon át, egészen a társadalmilag is jelentős aktusokig.

Egy színházi este, amely a demokrácia kérdését veti fel, a szolidaritás és részvétel kérdését az egyre izoláltabb és kapcsolatszegényebb társadalmakban. Van benne szerelem, erőszak és persze szerenádok.

Az előadáson való munka a 2018-as szicíliai WRITE rezidenza internazionale di drammaturgia keretén belül vette kezdetét, Tino Caspanello kurátor vezetése alatt. Az első előadásra 2019 szeptember 6-án kerül sor Kolozsváron, a Tranzit Házban.

Írta és rendezte / Alexander Manuiloff
Játsszák: Alexandra Caras, Lucian Rad, Selma Dragoș
Román nyelvű fordítás: Adina Pop-Coman

Esemény / https://www.facebook.com/events/2202445510045943/
Jegyek / http://reservr.net/u/Funda%C8%9Bia-Tranzit-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/event/2IjAqLIKE49hmFtz

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Az előadás létrejöttét a Román Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național – AFCN) támogatta.
A projekt nem feltétlenül tükrözi a Román Kulturális Alap álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, vagy azért a módért, ahogyan a projekt eredményeit felhasználták; ez teljes mértékben a támogatás kedvezményezettjének felelőssége.