A dolgokról egy földi szellemnek

A dolgokról egy földi szellemnek

A Városi Színház szeptember 22-én, kedden 19 órától, illetve 23-án, szerdán 18 órától játssza A dolgokról egy földi szellemnek című zenés-verses előadását.

Jegyek válthatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában munkanapokon 8 és 16 óra között vagy az előadások előtt egy órával. Jegyek ára 15 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak. Helyfoglalás a 0267 360 179-es és a 0040 729 058 197-es telefonszámokon lehetséges.

Azok a nézők, akik már váltottak bérletet a Városi Színház 2015/16-os évadjára, megtekinthetik bérlettel is az előadást.

Egy, már klasszikussá vált erdélyi költőóriás és a kortárs költészet egyik legsajátosabb hangú alkotójának szellemi párbeszédéből született ez a szintén párbeszédre épülő, a műfajok találkozási pontjából táplálkozó produkció. Vers és zene, vagy még találóbban vers-zene, koncert és színház, avagy zenei kalandozás és drámai megközelítések. Szilágyi Domokos mély vallomásai a létezés határait feszegetik, Fekete Vince versciklusa pedig újra és újra figyelmeztet „a mély” és „a magasság” közötti vívódásainkra. Tízezer éj sötétjében, forgácslétből lobbanó fénybe a teljességet igénylő lélek rezdülései és a szívünk rokonai, a hegyek, fák, füvek, ágak, harag-zöld, azúr menny…

Az alkotók – a Mácsafej zenekar, Gábor Szabolcs szaxofonos, Kolcsár József előadóművész-rendező Ferencz Csaba zenei gondolataival együtt – e kételyekkel, de felismerésekkel várandós világba kalandoznak – és magukkal hívják közönségüket.
Mácsafej zenekar: Ferencz Áron, Ferencz Csaba, Márk Attila, Ticusan János, Vitályos Lehel
Közreműködik: Gábor Szabolcs szaxofonok
Fekete Vince verseit Ferencz Csaba zenésítette meg
Szilágyi Domokos verseinek felhasználásával a szöveget Kolcsár József és Ferencz Csaba állította össze.
Rendező: Kolcsár József