A debreceni Vojtina Bábszínház vendégelőadása Nagyváradon

A debreceni Vojtina Bábszínház vendégelőadása Nagyváradon

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat hétvégi vendégelőadást tűz műsorra: a debreceni Vojtina Bábszínház Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című előadását május 27-én, vasárnap 11 órától láthatják az Árkádia Bábszínház nagytermében. Az előadást 3 éves kortól ajánlják megtekinteni. Helyeket előzetesen a Szigligeti Színház jegypénztárában foglalhatnak. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt. Jegyárak: gyerekek- és nyugdíjasok részére kedvezményesen 7 lej, felnőtteknek 10 lej.

Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét. A király meg azt mondta, csak akkor adja a lányát a Szerencsés Jánoshoz, ha a Szerencsés János az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat elhoz. Elindult hát a Szerencsés János egyenesen a Pokol iránt. Hogy odaért-e? Hogy az ördögöt megtalálta-e? Hogy a fejéről a három aranyhajszálat elhozta-e? Aki kíváncsi, járjon utána!
A történetet paravános bábos játékban keltik életre duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében. Az előadás író-rendezője: Markó Róbert e.h.