A DbutanT Fesztivál idei kiadására pályakezdő koreográfusok jelentkezését várják a szervezők

A DbutanT Fesztivál idei kiadására pályakezdő koreográfusok jelentkezését várják a szervezők

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház (TAM) és a Konstancai Állami Színház (TSC) elindította a DbutanT Fesztivál-verseny 8. Kiadására való jelentkezéseket, pályakezdő koreográfusok számra. A nevezési határidő 2023. augusztus 15.

A DbutanT Fesztivál-verseny idén október 16. és 22. között kerül megrendezésre, és a Vava Ștefănescu által vezetett szakmai zsűri által kiválasztott előadásokat a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház színpadán és a Konsztancai Állami Színház színpadán egyaránt bemutatják.

Jelentkezni a secretarliterar@tam.ro e-mail címen lehet.  Így augusztus 15-ig, keddig,  kell elküldeniük azoknak, akik neveznének venni az idei fesztiválra: a pályakezdő koreográfus önéletrajzát és a nevezett előadás videóját, YouTube vagy GoogleDocs formátumban (olyan linkeket, amelyekről az előadások letöltést igényelnek, tárhelyhiány miatt NEM fogadunk el).

A szabályok szerint az idei DbutanT Fesztiválra a 2021,2022, 2023-as években végzett egyetemi, mester- vagy doktori fokozatot szerzett koreográfusok jelentkezését várják.