A Csíki Játékszínnél bérletszünetben látható A gála

A Csíki Játékszínnél bérletszünetben látható A gála

Február 23-án, vasárnap este 7 órától bérletszünetben látható a Csíki Játékszín nagytermében A gála című előadás. Ez alkalomból érvényesíthetők az elmaradt bérletek is.

A decemberben bemutatott produkció, melynek rendező-koreográfusa Györfi Csaba, már a nonverbális örömjátékként meghatározott műfaji megnevezés miatt is különlegesnek számít a csíkszeredai színház repertoárjában. Az élőzenés előadás ugyanis egy kísérletező próbafolyamat eredménye, melyben a színészek és az alkotócsapat egy előzetesen megírt forgatókönyv alapján kerestek lehetséges válaszokat a társadalmunkat érintő releváns kérdésekre.

A gála egy esemény, ahol bármi megtörténhet: a tér és idő fogalma kitágul, átértelmeződik. Emelkedett, modern rítus, melyben a mindenkori ember jellemének sokszínűsége kerül a középpontba.

A szereplők türelmetlenül várnak, ünnepkényszer van, viselkedni kell, létezni valahogy, várják a megváltást, hogy valami történjen, ami megváltoztatja eddigi életüket. A képzelet kinyílik, az eddig háttérbe szorított ego előtör és kinyilatkozik: megvalósít, a túlélés reményében kapaszkodik az utolsó perc erejébe.

Férfiak és nők őrült tánca ez, ismerkednek, megélnek közös pillanatokat, majd talán el is válnak. Teszik mindezt rengeteg humorral, öniróniával, zenében, táncban és olyan gesztusokban, reakciókban, amelyekben a néző magára ismerhet.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/a-gala/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Az előadás 14 éven felüli nézőknek ajánlott. Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy az előadásban sztroboszkópot használnak.