A Csíki Játékszín eddigi legnagyobb szabású bemutatójára készül

A Csíki Játékszín eddigi legnagyobb szabású bemutatójára készül

Az évad utolsó bemutatójára készül a Csíki Játékszín, Somogyi Szilárd rendezésében a Valahol Európában című musical dupla szereposztásban tekinthető meg, így két bemutató dátumot tűzött ki a színház: az első szereposztás május 15-én (szombaton) 19.00 órától játszik, a második május 16-án (vasárnap) 19.00 órától lesz látható. Az előadás a bemutatót követően június végéig több alkalommal is megtekinthető, és műsoron marad a következő évadban is.

Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter közismert musicaljének bemutatója egyben a Csíki Játékszín történetében a legnagyobb szabású produkció is, hiszen ez alkalomból a Csíki Játékszín társulata mellé 31 gyerekszereplő is csatlakozott.

Somogyi Szilárd a budapesti Operett Színház rendezője, számos musical és operett rendezését tudhatja maga mögött, a Csíki Játékszínben az ő nevéhez kötődnek a következő nagysikerű előadások is: Isten pénze, Viktória, Mária főhadnagy.

A Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmforgatókönyve alapján készült musical történetén egy egész generáció nőtt fel. Egy csapat árván maradt gyerek a háborút próbálja túlélni, azonban az élelem megszerzése ezekben a nehéz időkben is lopásnak számít a felnőttek szemében.

Az összetartás menti meg őket, és az, hogy egy elhagyatott birtokon a valamikori karmester, Simon Péter személyében találkoznak azzal a felnőttel, aki megtanítja őket remélni, szeretni, gondoskodni.

A Valahol Európában csodálatosan szívszorító történet a szeretetről, a barátságról, az egymásra figyelésről és a félelem legyőzéséről, ami nem csak háborús időkben jelenthet kemény harcot.

A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft.-vel kötött megállapodás alapján kerül előadásra Balázs Béla és Radványi Géza azonos című filmforgatókönyve alapján.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Játsszák: BILIBÓK ATTILA | KÁNYÁDI SZILÁRD, TÓTH JESS | KÁNYÁDI ANNA, FÜLÖP ZOLTÁN, PUSKÁS LÁSZLÓ, KOSZTÁNDI ZSOLT, BENDE SÁNDOR, BORSOS TAMÁS, LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ, VASS CSABA, HÄFLIGER ÁDÁM | MOROȘANU SÁNDOR, ADORJÁN MÁRTON | MOLNÁR BULCSÚ, FARKAS BENCE | SZILÁGYI PÉTER, MEZEY KOPPÁNY | FAZAKAS VINCE, BÁCS LÁSZLÓ | JUHÁSZ BALÁZS, ANDRÁS ANNA | ANDRÁS LUCA, BARTALIS GABRIELLA, DÁLNOKY CSILLA, FEKETE BERNADETTA, MÁRDIROSZ ÁGNES, PAP TIBOR, SZABÓ ENIKŐ, ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, BALÁZS-BÉCSI ALÍZ, BÁN ABIGÉL, BARTALIS PANNA, ELEKES BORÓKA, HĂINEALĂ-SZEBENI DÓRA, HĂINEALĂ-SZEBENI LENKE, KERESZTES-NYIRŐ ANNA, NAGY ESZTER, NAGY SAROLT, TÓTH ZSELYKE, BALÁZS HUNOR, BALÁZS-SZABÓ DÁVID, FERENCZ KÁZMÉR, FERENCZ VINCE, KERESZTES-NYIRŐ PÉTER, KOVÁCS NORBERT, KRAFT KRISZTIÁN, MEZEY HUNOR, ZÖLD CSANÁD.

Jegyek ára a bemutatókra: egységesen 35 lej. A bemutatót követő előadásokra: 35 lej, kedvezményesen 22 lej. Jegyek válthatók a színház jegypénztárában munkanapokon 12.00 és 15.00 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Információk, és helyfoglalás 0751-039-026-os telefonszámon. Az előadás a járványügyi előírásoknak megfelelően fog zajlani.

VALAHOL EURÓPÁBAN

Zeneszerző: Dés László        Dalszöveg: Nemes István

Szövegkönyv: Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter

Musical Balázs Béla és Radványi Géza azonos című filmforgatókönyve alapján

Szereposztás:

Hosszú: BILIBÓK ATTILA | KÁNYÁDI SZILÁRD

Suhanc (Éva): TÓTH JESS | KÁNYÁDI ANNA

Simon Péter: FÜLÖP ZOLTÁN

Ficsúr: PUSKÁS LÁSZLÓ

Egyenruhás: KOSZTÁNDI ZSOLT

Leventeoktató: BENDE SÁNDOR

Sofőr: BORSOS TAMÁS

Tanító: LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ

Tróger: VASS CSABA

Kuksi: HÄFLIGER ÁDÁM | MOROȘANU SÁNDOR

Szeplős: ADORJÁN MÁRTON | MOLNÁR BULCSÚ

Sutyi: FARKAS BENCE | SZILÁGYI PÉTER

Csóró: MEZEY KOPPÁNY | FAZAKAS VINCE

Professzor: BÁCS LÁSZLÓ | JUHÁSZ BALÁZS

Pötyi: ANDRÁS ANNA | ANDRÁS LUCA

Továbbá a Csíki Játékszín társulata: BARTALIS GABRIELLA, DÁLNOKY CSILLA, FEKETE BERNADETTA, MÁRDIROSZ ÁGNES, PAP TIBOR, SZABÓ ENIKŐ, ZSIGMOND ÉVA BEÁTA

Továbbá gyerekszereplők: BALÁZS-BÉCSI ALÍZ, BÁN ABIGÉL, BARTALIS PANNA, ELEKES BORÓKA, HĂINEALĂ-SZEBENI DÓRA, HĂINEALĂ-SZEBENI LENKE, KERESZTES-NYIRŐ ANNA, NAGY ESZTER, NAGY SAROLT, TÓTH ZSELYKE, BALÁZS HUNOR, BALÁZS-SZABÓ DÁVID, FERENCZ KÁZMÉR, FERENCZ VINCE, KERESZTES-NYIRŐ PÉTER, KOVÁCS NORBERT, KRAFT KRISZTIÁN, MEZEY HUNOR, ZÖLD CSANÁD

Koreográfus: ZAIBA ANIKÓ

Díszlet-, jelmeztervező: BAKCSI KATA

Zenei vezető, korrepetitor: BENE ZOLTÁN

RENDEZŐ: SOMOGYI SZILÁRD