A Chioggiai csetepaté a HolnapUtán Fesztiválon

A Chioggiai csetepaté a HolnapUtán Fesztiválon

Március 23-án 19 órától a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon kerül bemutatásra Carlo Goldoni komédiája, a Chioggiai csetepaté Sardar Tagirovsky rendezésében.

A 60-80-as évek világába átültetett olasz vígjáték a chioggiai lagúnák kisembereinek hétköznapjait mutatja be. „Tagirovsky előadása nem más, mint egy képeslap Chioggiából, abból a mindenkori Chioggiából, amely egyszerre hozza a szerelem tüzét, a vágyak tengerét, az emberi élet végességét, a simogató tengeri szellőt, a lemenő nap ragyogó fényét az arcokon, a lüktető izgalmakat, a féltékenységet, a félelmet, a küzdelmeket, a nyers, az őszinte női és férfi szerepeket – miközben dübörög az élő olasz zene. Képeslap-nézegetés közben utazhatunk az időben, utazhatunk olaszországi partokra, az emlékek és a képzelet világába, és találkozhatunk a szerelemhez való viszonyunkkal.” – Fám Erika

A Szigligeti Színház által szervezett HolnapUtán Fesztivál célja, hogy fórumot teremtsen pályakezdő színházi alkotók számára, neves romániai és magyarországi társulatok előadásait – klasszikus színművek kortárs átiratait – ismertesse meg a nagyváradi közönséggel. A találkozó március 20. és 25. között zajlik, és a hat nap alatt tizenkét társulat tizennégy előadását vonultatja fel számos kiegészítő program kíséretével.

További információk a Szigligeti Színház és a HolnapUtán fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán találhatók.