A budapesti Nyitott Kör előadása a HúszÉvesAzOsonó programsorozat következő eseménye

A budapesti Nyitott Kör előadása a HúszÉvesAzOsonó programsorozat következő eseménye

A Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulat, a Fazakas Misi és Mucha Oszkár által rendezett A virágnak megtiltani… című előadást, a sepsiszentgyörgyi nyolcadik osztályos fiatalok számára mutatja be. A három órás drámapedagógiai előadás a fiatalkori szexualitás témáját járja körül. November 11. és 15. között, összesen tíz előadásra kerül sor az Osonó Bázison.

 

A Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulat 2005-ben kezdte meg működését. A csoport a színház és a drámapedagógia eszközeivel igyekszik elérni a kívánt nevelési célt, vagyis a szemléletbeli változás előidézését, a személyiség- és közösségfejlesztést a gyerekek és fiatalok körében, hogy önmagukkal, a környezetükkel és a társadalommal dinamikus egyensúlyban lévő emberekké váljanak, és képesek legyenek egymást segíteni, konfliktusaikat kezelni, energiáikat közös cél érdekében hasznosítani.

Manapság tizenkét-tizenhárom évesen érnek a kamaszok, és akár harminc évesek is elmúlnak, mire gyereket vállalnak. Mit kezdünk ezzel a rengeteg idővel? Vágyakozunk, frusztrálódunk, sóvárgunk és közben szexuális életet élünk. Aztán boldogok vagyunk, bűntudatot érzünk, csalódunk és újrakezdünk vagy kiégünk. Régebb az udvarlás, a szerelem és a házasság pontosan meghatározott keretek között történt. Manapság mindenki úgy él, és úgy szeret, ahogy akar, és egyre kevesebb a támpont… Az etűdökből építkező színházi előadás a fiatalkori szexualitás témáját boncolja. Az előadást követően, a társulat arra keresi a választ, hogy a színházi eszközökkel megjelenített problémák és élethelyzetek hogyan és mennyiben jelennek meg a mai fiatalok életében.

Az előadások játszási rendjét ITT lehet megtekinteni: http://www.osono.ro/html/musor/hu

Játszók: Fekete Réka-Thália, Horváth Dóra, Márton Gábor Csaba, Rábavölgyi Tamás

Rendező: Fazakas Misi m.v.

A rendező munkatársa: Mucha Oszkár m.v.

Jelmez: Bozsik Ágnes m.v.

Dramaturg: Meszlényi-Bodnár Zoltán

Programvezető: Emődi Klaudia/Meszlényi-Bodnár Zoltán