A budapesti Nézőművészeti Kft. előadása Temesváron

A budapesti Nézőművészeti Kft. előadása Temesváron

Ismét Temesváron vendégszerepel a méltán közkedvelt Nézőművészeti Kft. a Mindenki másképp van c. előadásával. A budapesti független társulat sokadik éve visszatérő vendége a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, előadásai töretlen sikernek örvendenek a Béga parti város színházkedvelő közönségének körében.

Az előadásról:

Találkoztak már olyan személlyel, akit úgy ítéltek meg, hogy „nem a valóságban él”? Milyen gyorsan sütötték rá a bolond bélyeget? Gondolkodtak már azon, vajon mit észlel az illető a valóságból? Vajon milyen lehet a hangulata, a gondolkodása annak, akinek a realitással való kapcsolata meghasadt? A budapesti Nézőművészeti Kft. előadása, amely Kulcsár Teodóra és Oravetz Dániel: Nem vagyok bolond, csak szkizofrén c. könyve alapján készült, segít abban, hogy megérthessük, milyenek a mentális betegséggel élők hétköznapjai. Egy tehetséges fiú és egy érzékeny lány igaz történetén keresztül nyerhetünk betekintést egy hétköznapi, de ugyanakkor rendkívüli párkapcsolatba, sőt, a két szereplő kétféle perspektívából és megélésből is megmutatja annak magasságait és mélységeit. Mert valakinek el kell kezdenie beszélni róla!

Játsszák: Marton Róbert és Soltész Bözse

Zene: Marton Róbert

Díszlet: Varga-Járó Ilona

Jelmez: Pirityi Emese

Fény-Hang: Ács István

A rendező munkatársa: Szőnyi Franciska

Külön köszönet dr. Ujvári Bélának, Anka Kristófnak és Tót Attilának

Az előadásban részletek hangzanak el Szép Ernő és Feldmár András írásaiból.

Minden másképp van (r.: Gyulay Eszter), október 18-án este 6 és 8 órától a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdiójában. Jegyek online a www.ticket.tm-t.ro vagy személyesen a színház jegyirodájában válthatók.