A budapesti Közép-Európa Táncszínház vendégjátékai a Figura Stúdió Színházban


A színház közleménye:

Február 8. és 9-én kerül bemutatásra Gyergyószentmiklóson, a Figura Stúdió Színházban a budapesti Közép-Európa Táncszínház egy-egy előadása.

PYRAMIDON
Február 8-án este 7 órától lehet megtekinteni a Pyramidon című előadást, melynek koreográfusa Katona Gábor.
A produkció alá-fölé rendelt viszonyokról, érzelmi szintkülönbségekről, energiákról szól, melyek ellentétes irányokba ható szándékokat generálnak. E két energiasík vertikális kommunikációjának alapja egyfajta rítus lehet. Ebben a rendszerben keressük helyünket. Ha megszűnik ez a rendszer, a kommunikáció valósághelyettesítővé válik, és megjelenik az emberben a tudattalan. Mindezek az ember saját lététől való elidegenedését eredményezik, aki a valósággal elvesztett kapcsolata miatt hajlamos elveszni a virtualitásban.

LEVITÁCIÓ
A budapesti táncszínház második előadására február 9-én, szombat este 7 órától kerül sor. A produkció a Levitáció címet viseli, koreográfusa Vlad’ka Malá. “A Levitáció apokrif mása a végtelen igézetébe zárt bolyongásnak. Kis hullámokkal perturbál, melyek hiába is tartanak össze, valójában sosem találkozhatnak. Szomorú mese felnőtteknek, melyben nem más, az önazonosság forog kockán.” – írja az előadásról Komjáthy Zsuzsanna, az ellenfény.hu-n.

A KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ
A Közép-Európa Táncszínház 1989-ben alapított kortárs táncszínház – az első ilyen jellegű magyarországi formáció. Számos korszak és stílusteremtő művészeti vezető után 2006 óta dolgozik jelenlegi csapatával, továbbra is az alapító-igazgató, Szögi Csaba vezetésével. A társulat Magyarországon évente kb. 40 előadást tart, és az elmúlt években többek között olyan fesztiválok vendégei voltunk, mint a Mittelfest (Cividale del Friuli, Olaszország), a Kingfestival (Veliky Novgorod, Oroszország), vagy a Lille3000 – Europe XXL, illetve a scene: Ungarn in NRW nagyszabású rendezvénysorozatai Franciaországban illetve Németországban.

Jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel). Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.