A BUDAPESTI KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ VENDÉGJÁTÉKA GYERGYÓSZENTMIKLÓSÓN

A BUDAPESTI KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ VENDÉGJÁTÉKA GYERGYÓSZENTMIKLÓSÓN

Április 9-én, szerdán este 7 órától a Figura nagytermében kerül sorra a budapesti Közép-Európa Táncszínház HORDA című tánc- és mozgásszínházi előadása, melyhez Lajkó Félix írt zenét. Budapest legrégebben alakult táncszínháza már ismerős lehet a gyergyói közönségnek, tavaly a Levitáció és a Pyramidon című produkciók kerültek bemutatásra a Figuránál.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

A 25 éves jubileumát ünneplő Közép-Európa Táncszínház HORDA című előadása Kun Attila művészeti vezető első közös munkája a társulattal.

Az egyetlen Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

A hegedűművész muzsikája ösztöni kapocs a természettel és a természetben élő egyénnel. Zenéjéből árad a kultúra, de nem a színpadokon vagy a kiállítótermekben megjelenő kultúra, hanem az ember – a Kárpát-medencében élő ember – kultúrája.

A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket.

Az előadás a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzteti Táncszínház közös produkciója.

Előadók: Jakab Zsanett,Frigy Ádám,Hargitai Mariann,Horváth Adrienn(Fülöp Viktorösztöndíjas),Kovács Péter,Mádi László,Palcsó Nóra,Ivanov Gábor

Díszlet-jelmez: Kiss Julcsi

Fény: Fogarasi Zoltán

Dramaturg: Lisztóczky Hajnal

Asszisztens: Fodor Katalin

Zene: Lajkó Félix

Koreográfus:Kun Attila

 

http://vimeo.com/64304234

 

http://www.szinhaz.tv/series/nemzeti_tancszinhaz/kozep-europa_tancszinhaz_horda_