A brémai muzsikusok a Puck műsorán

A brémai muzsikusok a Puck műsorán

A szombati bemutató után január 26-án, szerdán, ismét látható A brémai muzsikusok című zenés előadás, szombaton pedig a Plüm-Plüm kalandjaira várja nézőit a Puck Bábszínház.

Szerdán 18:00 órától koncertteremmé változik a bábszínház nézőtere, hiszen világhírű zenészeke, A brémai muzsikusok érkeznek a gyerekek szórakoztatására. A közismert mese néhány elemmel bővül, illetve megváltozik. Nézőpontot váltunk és ott kezdjük, ahol általában abba szokott maradni: a brémai muzsikusok már összeálltak és visszatekintenek pályájukra, elmesélik az életútjukat.

Az eredeti mese szerint a szereplők élete megbicsaklik és ha nem kezdenek neki valami újnak, igencsak pórul járnak. A Puck Bábszínház adaptációjában hosszú utat járnak be a szereplők: előbb rokkanttá téve látjuk őket (mankókkal, kampósbottal), majd elindulnak a fejlődés útján, melynek végére már dalolászva mesélnek nekünk élettörténetükről.

Az előadást Rumi László rendezte, zenéjét Bakos Árpád szerezte, a bábokat és díszletet Tóth Andrea tervezte. Előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 4 év

Szombaton, január 29-én, a Varga Ibolya által rendezett Plüm-Plüm kalandjai látható 11:00 órától. Az előadás José Géal két rendkívüli történetét mutatja be, amelyeket a főhős, Plüm-Plüm köt össze. Az első mese klasszikusnak mondható, hiszen van benne király, királykisasszony és sárkány, de az abszurd humornak köszönhetően egyáltalán nem szokványos történet az, amit megmutat. A második mesében megismerkedhetünk a csend szigorú őrével, Bajuszrendőrrel, akit a mániákus szabályszegő Pluf kandúr hoz ki a sodrából.

A bábok és díszlet Hoppál Judit tervei alapján készültek, az előadás zenéjét Lászlóffy Zsolt szerezte. Előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 3 év

Az előadásokra a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen lehet előzetesen helyet foglalni,amelyet a bábszínház pénztárában van lehetőség kiváltani, előadáskezdés előtt.