A Borókagyökér Egyesülethez kerültek a Költészetünk Ünnepe jótékonysági árverésének bevételei

A Borókagyökér Egyesülethez kerültek a Költészetünk Ünnepe jótékonysági árverésének bevételei

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának néhány tagja, a Költészetünk Ünnepe című, a magyar lírát ünneplő rendezvény önkéntes szervezői csütörtökön adták át a Borókagyökér Egyesületet vezető Szelyke Juditnak azt a jótékony célra szánt összeget, amely az idei rendezvény keretében szervezett árverés során gyűlt össze.

Az eseményen Nemes Nagy Ágnes Szomj című verse alapján vitték vászonra benyomásaikat szatmári fiatal alkotók: Nagy Gabriella, Bántó Fanni, Simionaş Varga Anna, Balog Tamás és Erdei Máté. Még aznap, a késő délutáni órákban el is árverezték a műveket, azzal a céllal, hogy a bevétellel ukrajnai bajba jutottakat támogasson a társulat. Az árverésen kelt el Sălăjan Kinczel Mircea festménye is, aki ugyan nem a helyszínen alkotott, de a jó ügy mellé állva felajánlott egy nemrég vászonra vitt József Attila-portrét.

A szervezők az összesen 1400 lejes összeggel a Borókagyökér Egyesületet támogatták, melynek székhelyén, a Lépésházban és a Lépés-szállásokon a háború kezdete óta sok száz ukrajnai menekült talált már átmeneti otthonra, hosszabb-rövidebb időre. Az egyesület vezetője elmondta, az adományból a működési költségek egy részét fedezik majd.