A boldog herceg -  a Lilliput Társulat új bemutatója

A boldog herceg – a Lilliput Társulat új bemutatója

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat új, A boldog herceg című előadásának bemutatóját március 3-án, szombaton 11 órától láthatják az Árkádia Bábszínház nagytermében.

A 6 éves kortól ajánlott produkciót Oscar Wilde meséje alapján színpadra adaptálta és rendezte Vadas László.
A világirodalom talán egyik legszebb, legérzékenyebb meséje. A szeretetből fakadó önfeláldozás értelme a mai napig a szakirodalmak kutatási területe, egyesek szerint nem „normális” emberi reakció, mások szerint az „empátia” legmagasabb foka. Tény, hogy nehéz magunkévá tenni, sokkal kényelmesebb „kívülről” , megfelelő meghatottsággal szemlélni, mert nehéz felnőtt fejjel megérteni. Azért, mert a felnőtt mérlegel, számol, értékel, néha már elfelejti az ösztönös, őszinte reakcíókat. Elfelejti, hogy ő is volt gyerek. A mese morális üzenete a gyerekek számára „normális”, felnőttek számára felkavaró.
Szereplők: Birtalan Katalin, Németi Emese, Stéfán Bodor Mária, Szentpéteri Lenke, Csepei Róbert, Hanyecz Debelka Róbert, Lélek Sándor Tibor
A bemutatóra helyeket a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet foglalni. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.