A Békeidő zárja a gyergyószentmiklósi Kollokviumot

A Békeidő zárja a gyergyószentmiklósi Kollokviumot

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Békeidő című előadása is meghívást kapott a X. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetiségi Színházi Kollokviumra, Gyergyószentmiklósra. A Hajdu Szabolcs által írt és rendezett nagy sikerű előadást október 6.-án 19 órától tekintheti meg a közönség.

A szereplők ötleteinek és improvizációinak felhasználásával született előadás az író Langermannról szól, aki legújabb könyvének megjelenése után felkérést kap egy színdarab megírására. Apja közeli halála, a temetés körüli hercehurca, az egyensúlyát vesztett család rejtett konfliktusai és a fojtogató társadalmi légkör nem kedvez az alkotáshoz szükséges nyugalom állandósításához. A vállalt feladat egyre nagyobb teherként nehezedik Langermann vállára, irreális, végzetes méreteket öltve.

A Nemzetiségi Színházi Kollokvium Erdély legnagyobb múlttal rendelkező multikulturális színházi fesztiválja, melyet 2001-től a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház szervez. Alapkoncepciója, hogy találkozási lehetőséget biztosítson a kisebbségi nemzetiségek színházainak. A Nemzetiségi Színházi Kollokvium párbeszédek tere, azoknak a törekvéseknek a szemléje, melyekkel – színházi intézményként, alkotóműhelyként – Románia kisebbségi színházai keresik útjukat közönségük, közösségeik felé.

A temesvári Csiky Gergely Színház Békeidő előadására a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház nagyszínpadán kialakított stúdió térben kerül sor, ezért a helyek száma korlátozott.

Jegyek a gyergyószentmiklósi előadásra a Figura Stúdió jegypénztárában válthatók.