Az 50. ünnepi előadását tartja Sepsiszentgyörgyön az Osonó Színházműhely

Az 50. ünnepi előadását tartja Sepsiszentgyörgyön az Osonó Színházműhely

Január 18-án, hétfőn 19 órakor kerül sor az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című,  a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkció 50. bemutatására. Másnap, kedden 19 órától a független társulat folytatja az ünnepséget, hiszen az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, többszörösen díjazott előadás 425. bemutatására kerül sor.   Székhely hiányában, az Andrei MureșanuSzínház fogadta be az ünnepi előadásokat. A román színház nemrég átadott termében, a volt moziban régi épületében láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség az előadásokat.

A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

 A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást több mint 5 éve játssza a társulat, és mindeddig 3 kontinens 22 országának 170 településén került bemutatásra. A társadalmi problémákat feldolgozó dokumentarista produkció román fordítással lesz látható.

Az előadások főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni.