A 2021-2022-es évad az Andrei Mureșanu Színházban

A 2021-2022-es évad az Andrei Mureșanu Színházban

Az Andrei Muresanu Színház a 2021-2022-es évadot az Andrei Măjeri által rendezett Emberi kertészet két előadásával indítja szeptember 1-jén és 2-án.

Az évad során négy neves rendező, nevezetesen Cristian Ban, Radu Nica, Bobi Pricop és Eugen Gyemant előadásait tervezi bemutatni a színház. Közülük a III. Richárd című előadás, amelyet Eugen Gyemant rendez, élő, fizikai színházként  és VR360-ban egyaránt bemutatásra kerül. Az előadás VR360 filmfelvételének megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) támogatja.

Idén ősztől az „Andrei Mureșanu” Színház az  Arta Mozival és a Kónya Ádám Művelődési Házzal együttműködve elindítja a „Színház a moziban” projektet, ami azt jelenti, hogy hétfő esténként, amikor nem vetítenek filmeket, a moziteremben egyszerű, minimális díszletekkel ellátott színházi előadások kerülnek műsorra, amelyeket az „Andrei Mureșanu” Színház a saját előadótermének programjába nem tud beilleszteni, mert a nagyszámú előadásnak szüksége van a próbákra. A projekt első két produkciója a Egy szobalány naplója Mădălina Mușat főszereplésével szeptember 13-án, valamint a Fáklya című előaáds Iulian Trăistaru főszereplésével szeptember 20-án került bemutatásra. A két fiatal színész a TAM legújabb munkatársai, akik a 2020-as DbutanT Fesztivál nyerteseiként lettek a színház társulatának tagjai.

Az „Andrei Mureșanu” Színház a következő évadban többek között az „EVA FilmMakers Fest”, az első, kizárólag hazai és külföldi női rendezőknek szóló filmfesztivál társszervezője, amely 2021. szeptember 4. és 10. között kerül megrendezésre, valamint a DbutanT Fesztivál-verseny 6. kiadását tervezi, amely idén a rendezői debütálás mellett a debütáló drámaíróknak is szól. A DbutanT már javában zajlik, és szeptember 15-én kihirdetik a nyertes pályakezdő drámaírót. Október 6-án a kiválasztott öt pályakezdő rendező a „Kollektív alkotás” és a „Versenyelőadások” két szekciójában kezdi meg a megmérettetését. A DbutanT 2021 október 16-án ér véget.

Mind az „EVA FilmMakers Fest”, mind a DbutanT2021 a Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) által támogatott projektek.

A TAM repertoárjában már szereplő előadások közül a közönség újra láthatja a Romacen. A boszorkányok ideje – rendező: Tina Turnheim, Az aranysárkány – rendező: Catinca Drăgănescu, És a csend is lélegzik – rendező: Horia Șuru, Két élő halott – rendező: Alexandru Dabija, Beleegyezés – rendező: Radu Afrim, Jelenetek egy házasságból – rendező: Ioan Carmazan, és Destin(s) –  Fatma Mohamed és Elena Popa színésznők előadása. Ezek mellett műsoron tartjuk Andrei úr, a parkgondnok című gyermekelőadást, amelyet Alexandrina Ioana Costea színésznő rendezett Nick Butterworth szövege alapján. 

A TAM előadásaira jegyek az eventim.ro oldalon vásárolhatók.

Remélve, hogy ebben az évadban is velünk maradnak, üdvözletünket küldjük Önöknek, és köszönjük mindenkinek a hűségét.