7- Bemutató a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színházban

7- Bemutató a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színházban

Május 17-én este 7 órakor  kerül sor a sepsiszentgyörgyi  Andrei Mureșanu Színház új bemutatójára a 7-re.

 A „7” nem egy előadás kezdő időpontja, hanem a Színház Sebastin Marina által rendezett új bemutatójának címe, aki miután bejárta Dino Buzatti novellájának mind a „Hét emelet”-ét, az olasz író „Klinikai eset” drámájában, egy másfajta változatát találta meg Givanni Corte kálváriájának: egy beteg történetét, aki bármelyikünk lehet – egy élő ugyanakkor a szenvedéseibe élve eltemetett ember életútját. A veszteség szenvedéseibe való belerokkanást.

Hogy megszabaduljon a kínzó láztól egy páciens egy hét szintes klinikára kerül, ahol a különböző emeletek a beutaltak állapotának súlyosságát jelentik. A pácienst a 7-dik emeletre utalják be, ahol a betegeknek még van esélyük, de a kórháznak  abszurd és irracionális törvényszerűsége szerint fokozódik a leépülésük. Folyamatosan becsapva és zaklatva, egyedül és védtelennek érzi magát egy kaotikus világban, tele furcsa és megtévesztő emberekkel, ahol senki sem számíthat senkire. A kórház labirintusában való tévelygése ugyanakkor saját belső összeomlása, önmaga mélységeibe való belesüppedése, oda ahol bukásának és fájdalmainak titkai rejteznek.

A „7” a külső és belső világ között fogságban vergődő ember története, egy előadás ahol a valós és az irracionális megkülönböztethetetlenné válik.