600. alkalommal kerül bemutatásra az Osonó Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása

600. alkalommal kerül bemutatásra az Osonó Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása

Budapesten, a Katona József Színház október 25-én 19.15 órakor ad otthont az ünnepi, 600. előadásnak, amelyet az Osonóra jellemző interaktív közönségtalálkozó és beszélgetés követ. A Fazakas Misi által rendezett dokumentarista színházi megnyilatkozást először 2011. május 21-én láthatta a közönség, és azóta 3 kontinens 24 országának 191 településén mutatta be a társulat. A produkció eddig 12 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült. A társulat állandó színésze, Mucha Oszkár a kezdetektől benne van, rajta kívül mindeddig 51-en működtek együtt az előadásban, közülük három thaiföldi színész is. A 600 előadás alatt megközelítőleg 32.000 néző látta a produkciót, és fogyókellékként 600 liter tej és 1.200 banán fogyott el.

Október 23. és 28. között, a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány támogatásával több budapesti helyszínen és a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, összesen kilenc alkalommal kerül bemutatásra az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás, amelyet minden esetben közönségtalálkozó követ, így teret adva a közös gondolkodásra, a dokumentarista produkcióban felvetett témák és problémák megvitatására. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is. 

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Kalotai Máté, Bocsárdi Panna, Hubbes Matyi, Kurkó Karolina

Technikus: Csortán Géza                                  

Rendező: Fazakas Misi

A turné programja:

Október 23: BUDAPEST – 14.30 óra (Forrai Metodista Gimnázium és Művészeti Technikum)

Október 24: BUDAPEST – 11.45 (II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium)

Október 25: BUDAPEST – 19.15 (Katona József Színház)

Október 26: SZOMBATHELY – 15.00 és 17.00 óra (Weöres Sándor Színház)

Október 27: SZOMBATHELY – 15.00 és 17.00 óra (Weöres Sándor Színház)

Október 28: BUDAPEST – 15.30 és 17.30 óra (Vörösmarty Mihály Gimnázium)