400. alkalommal az Osonó Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása

400. alkalommal az Osonó Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása

Az ünnepi, 400. előadásra a londoni Szent István Házban, október elsején, csütörtök este 7 órakor kerül sor. A Fazakas Misi által rendezett dokumentarista színházi megnyilatkozást először 2011. május 21-én láthatta a közönség, és azóta 3 kontinens 21 országának 160 településén mutatta be a társulat. A produkció eddig 9 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült.

Október másodikán a társulat megismétli az előadást, amelyre szintén a  Szent István Házban, este 7 órakor kerül sor. Az eseményre bejelentkezett Románia London-i diplomáciai képviselete is. Ezt követően a csapat először látogat el Skóciába. Az Edinburgh-i előadásra október 4-én, vasárnap délután 5 órakor kerül sor a Granton Baptista Templomban.

Az ünnepi előadást megelőzően, a hat hete tartó európai turné során 9.200 kilométert utazott a társulat, hogy Magyarország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Németország, Franciaország, Belgium, Luxemburg és Dánia közönsége láthassa a produkciót.

A társulat két állandó színésze, Mucha Oszkár és Daragics Bernadette a kezdetektől benne van, rajtuk kívül mindeddig 24-en működtek együtt az előadásban, közülük három thaiföldi színész is. A 400 előadás alatt megközelítőleg 17.000 néző látta a produkciót, és fogyókellékként 400 liter tej és 800 banán fogyott el.

Az előadásban, a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, így a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat. Hosszú beszélgetések, interjúk és egyéni megnyilatkozások eredménye a közös forgatókönyv alapján készült a produkció.

Az október 21-én befejeződő turné az önfenntartó társulat saját anyagi forrásaiból jött létre, kiegészülve a  magyarországi Tiszta Formák Alapítvány, a Közösségért Alapítvány Segíthetek?- MOL Tehetségtámogató programja valamint Kovászna Megye Tanácsa támogatásával.