4 éves az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása

4 éves az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása

A születésnapi előadásra május 21-én, csütörtök este 7 órakor kerül sor az Osonó Bázison. A közönség pontosan négy évvel ezelőtt, 2011. május 21-én láthatta először a dokumentarista előadást, amelyet azóta 3 kontinens 19 országának 141 településén, összesen 381 alkalommal mutatott be az társulat. A produkció eddig 7 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát, és beválogatták az augusztus 25-29. között megrendezésre kerülő Girona-i Nemzetközi Színházi Fesztiválra is.

 A bemutatót egy 11 hónapig tartó kísérletező próbafolyamat előzte meg, és a társulat két állandó színésze, Mucha Oszkár valamint Daragics Bernadette a kezdetektől benne van az előadásban. Rajtuk kívül mindeddig 24-en működtek együtt a produkcióban, köztük három thaiföldi színész is.

Az előadásban, a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, így a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat. Hosszú beszélgetések, interjúk és egyéni megnyilatkozások eredménye a közös forgatókönyv alapján készült produkció, amelyet ebben az évadban még június 6-án lehet megtekinteni. A jövő évad elején, a Tiszta Formák Alapítvány támogatásával, augusztus 20. és október 20. között egy nagyszabású, tizenegy országot érintő európai turnéra indul a társulat a Fazakas Misi által rendezett produkcióval.