Magyar kultúra napja a Puck Bábszínházban

Magyar kultúra napja a Puck Bábszínházban

Január 22-én, A magyar kultúra napja alkalmából Verses műsort láthatnak az érdeklődők a Puck Bábszínház Facebook-oldalán. Emellett pedig újra virtuális színház látogatásra hívja közönségét a kolozsvári bábszínház, online látható előadásokkal.

Minden szombaton és hétfőn előadásokat lehet megtekinteni a társulat Facebook-oldalán: (https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz).

Január 18-án, hétfőn, 18:00 órától látható az Urmánczi Jenő által rendezett Ha én lennék Mátyás király, amelyet szombaton, 23-án is megtekinthetnek az érdeklődők, 11:00 órától.

Január 22-én szintén a Facebook-oldalon lehet követni a 18:00 órától kezdődő ünnepi műsort, amelynek keretén belül a bábszínház színészei kortárs, Kolozsvárhoz kötődő költők gyerekverseit adják elő.

A hónap utolsó hetében a Varga Ibolya által rendezett Csipike című előadást láthatja a közönség, amelyet 25-én, hétfőn, 18:00, valamint 30-án, szombaton, 11:00 órától közvetítenek.

A bábszínház román tagozata is online produkciókkal várja nézőit, szintén Facebookon (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck), valamint a Puck honlapján (https://teatrulpuck.ro/).

Legkorábban A román kultúra napjára készített műsorral jelentkeznek, a Könnycsepp királyfi (Făt Frumos din lacrimă) című mesével, amelyet a bábszínház honlapján hallgathatnak meg az érdeklődők, Ramona Atănăsoaie előadásában.

Keddenként tovább folytatódik az AudioPuck projekt, ahol a színészek különböző meséket olvasnak fel, ezeket a honlapon hallgathatják meg az érdeklődők. Január 19-én pedig Az angyalok utcája (Strada cu îngeri) című előadás látható 18:00 órától, Decebal Marin rendezésében. Az előadást vasárnap, 24-én újra meg lehet tekinteni 11:00 órai kezdettel. Végül pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani) előadás látható 26-án 18:0, valamint 31-én 11:00 órától, a román tagozat előadásában.

A Puck Bábszínház közleménye.