Dupla bemutatót kénytelen lemondani a Tomcsa Sándor Színház

Dupla bemutatót kénytelen lemondani a Tomcsa Sándor Színház

Két bemutatót tervezett október első hetére a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház: egy szabadtéri és egy nagyszínpadi stúdióelőadást mutatott volna be a héten a társulat. A hétszépségű királykisasszony című szabadtéri bábos játékot Benedek Elek meséi alapján Lukács Emőke írta és rendezte. Az interaktív mesés kalandozást sajnos, koronavírus megbetegedés miatt nem tudja a színház a tervezett időpontban bemutatni, valamint az októberre tervezett előadásokat kénytelenek egy későbbi időpontra halasztani, annak érdekében, hogy tudjanak minden biztonsági intézkedést meghozni nézőik és a társulat védelmében.

A koronavírus-járvány első hulláma alatt állt össze az Esti próba című előadás, amelyet Kiss Csaba kortárs drámaíró szövegéből Tóth Árpád, a társulat színésze állított színpadra, „kamaradráma zongorára” műfaji megjelöléssel, melynek bemutatóját ugyancsak kényszerül halasztani a színház.  

Az elmaradó előadásokat új időpontban tűzik műsorra, a megvásárolt jegyek érvényesek maradnak, illetve kérésre a jegyek ára visszaigényelhető.

A színház egy kidolgozott évadtervvel rendelkezik, amely azonban a járvány és a járványügyi szabályozások miatt állandó átrendeződésre kényszerül mivel az intézmény számára kiemelten fontos, hogy a próbák, illetve előadások biztonságos körülmények között zajlódjanak.

Az esetleges időpontváltozásokat a színház rögtön közzéteszi  a Facebook-oldalán és a honlapján, ezért kérik nézőiket, kövessék mindkettőt. A jegyek a színház jegypénztárában visszaválthatók, hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között. További információkért a +40 266 212131 telefonszámon  érdeklődhetnek.