A Boldog mese Csíkszeredában

A Boldog mese Csíkszeredában

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház május 14-én és 15-én 4 alkalommal játssza a Boldog mese című zenés-táncos játékát a Csíki Játékszín mesebérleteseinek.

május 14. hétfő, 10:30 – Hófehérke bérlet

május 14. hétfő, 12:30 – Micimackó bérlet

május 15. kedd, 10:30 – Ludas Matyi bérlet

május 15. kedd, 12:30 – Macskacicó bérlet

A fennmaradó helyekre jegyek is válthatók. Helyfoglalásra a 0266314472-es valamint a 0751039026-os telefonszámokon van lehetőség.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Volt neki három szép leánya: Ének Enikő, aki dallal varázsolta el az emberek szívét, Tánci Finci, akivel táncra perdült mindenki, bármerre is járt, és Mese Emese, aki gyönyörű meséivel örömöt fakasztott a lelkekben.

De Első avagy Csakazértse Bódog király népe búskomorságba szomorul, amikor uruk a három lányát a vén Aggszakállnak adja egy fiú utódért cserébe.

A felnőtt trónörökös, Hős Boldogító Boldizsár népe elveszett boldogságának keresésére indul. Kísérője és társa a kalandos úton az udvari bolond.

Mi jelentheti a boldogságot a Sokfejű Sárkánynak vagy Belzebúbnak és a Fekete Kecskék seregének? Hová tűnhetett a három királylány? Legyőzhető-e a vén Aggszakáll?

Gyertek, keressük meg együtt, hová juthatunk, ha királyfi módra kalandra indulunk a boldogság nyomában! Utunk köveit Rigó Béla írása nyomán Márkó Eszter rakta szavakból, majd zenés mesejátékká rendezte a Tomcsa Sándor Színház színpadán.

Márkó Eszter, rendező

Szereposztás

 

Király, Csakazértse Bódog ……………………………………… Tóth Árpád

Lányai:……………………….. Ének Enikő ………………………….. Vadász Bernadett m.v

Tánci Finci …………………………… Pál-Varga Márta

Mese Emese …………………………. Boda Szász Kriszta

Királyfi, Boldogító Boldizsár ………………………………… Antal Csaba

Sokfejű Sárkány:

Apafej, Anyafej, Gyerekfej ………………………………………… Tóth Árpád, Pál-Varga Márta, Esti Norbert

Belzebúb, a Fekete Kecske …………………………P. Fincziski Andrea, Bekő Fóri Zenkő

Aggszakáll ……………………………………………………………….. Dunkler Róbert

Bohóc László Kata

Ördögfiókák………………Pál Attila, Esti Norbert, Veres Lehel m.v., Boda Szász Kriszta

Nép……….   P. Fincziski Andrea, Bekő Fóri Zenkő, Pál Attila, Esti Norbert, Veres Lehel m.v.

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika; Hang/ Koreográfia: Lőrincz József; Fény: Toásó István; Díszlet/Jelmez: Bocskai Gyopár m.v.; Zeneszerző: Kovács Áron Ádám m.v.; Báb- és kellékkészítő mester: Zayzon Ádám m.v.; Rendező: Márkó Eszter m.v.