2017-ben is a Színikritikusok Díja várományosai között a Tompa Miklós Társulat

2017-ben is a Színikritikusok Díja várományosai között a Tompa Miklós Társulat

Újra szerepel a Tompa Miklós Társulat a SZÍNIKRITIKUSOK DÍJA várományosai között. Az előző évi sikert követően, amikor A nyugalom című előadás alkotói több díjat is kiérdemeltek, 2017-ben a Radu Afrim: Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című produkció tervezője Irina Moscu  A LEGJOBB DÍSZLET és A LEGJOBB JELMEZ kategóriában kapott jelölést.

A Színházi Kritikusok Céhe idén 38. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő SZÍNIKRITIKUSOK DÍJÁT.

A céhtagok legalább kilencven premier megtekintése után voksolhatnak, tizenöt kategóriában, kategóriánként három-három díjazandó produkciót, illetve alkotót megjelölve. A helyezésekért kapott pontok megszámlálásával kialakult a sorrend: a legjobbak listája. Köztük vannak a győztesek. Hogy kik ők, arra a díjátadó gálaesten derül fény, ahol a színikritikusok életműdíjat is átadnak, Radnóti Zsuzsa dramaturgnak. Ugyanitt a Színházi Dramaturgok Céhe kitünteti az évad legjobb új magyar drámáját, s átadja a Bálint Lajos-gyűrűt. Az esemény rendezője Göttinger Pál, házigazdája a Momentán Társulat.

A díjátadó gálára szeptember 21-án este 8-kor a Budapest Bábszínházban kerül sor.

A marosvásárhelyi közönség a  Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című produkciót legközelebb 2017. augusztus 26-án, szombaton este 8 órától láthatja, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Az előadást a súlyos betegséggel küzdő színésznő: Mihaela Mihai, azaz Mela megsegítése érdekében tűzik műsorra.

Jegyeket elővételben a Nemzeti kistermi jegypénztárában (hátsó bejárat), majd előadás előtt a Nagyteremnél lehet vásárolni.