Zug. zone márciusi programjai

Zug. zone márciusi programjai

Márciusban három előadással várja az érdeklődőket a Váróterem Projekt. Március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmával, a társulat férfi tagjaiból összeválogatott csapat a 2010 óta műsoron levő Sorsjáték című előadást játssza, amelyre természetesen szeretettel várnak mindenkit, nem csak hölgyeket. Március 9-én az Occupy Yourself című előadás kerül ismét színpadra, amely a függőségek kialakulásának folyamatait és miértjeit igyekszik megértetni az érdeklődőkkel. A húsvéti készülődés közepette is várja a közönséget a Váróterem, így március 24-én a Kedd-choirtárs előadás című produkció lesz megtekinthető. A társulat egy különleges vacsorára hívja meg a nézőket, ahol akár furcsa titkokra is fény derülhet, valamint az ünnep hangulatát az előadás alatt elhangzó gyomor- és bálnahangok biztosítják, amelyeket a nézők természetesen nem hallanak. Az előadások román felirattal rendelkeznek.

Márciusban kerül megszervezésre a Reciproca Egyesület irányításával a Focus Atelier nevű eseménysorozat, amelynek keretén belül az érdeklődők különböző workshopokon, vitakörökön, előadásokon és filmvetítéseken vehetnek részt. A már második alkalommal megrendezett eseménysorozat célja megvizsgálni, milyen szerepet játszik a művészet a társadalomban, hogyan kezeli, vagy próbálja kezelni napjaink társadalmi problémáit, és hogyan tud a művészet polgári felelősségtudatra nevelni. A Focus Atelier keretén belül öt filmvetítésre kerül sor a ZUG.zone független kulturális térben, március 6-án, 13-án, 19-én, 20-án és 27-én este 8 órai kezdettel, egy Capoeira workshop-ra, március 14–15-én, 15 órai kezdettel és egy Sonja Jokiniemi által tartott workshopra The feedback method címmel, március 19–20-án 10 órától.

Ebben a hónapban sem szünetelnek a ZUG állandó programjai. Második alkalommal jelentkezik a ZUG legújabb programja, a Színész Jam, amely a Váróterem Projekt és a SPOT Fesztivál közösen szervezett, improvizációra alapuló kísérlete, és amelyre március 5-én, 19 órától kerül sor. A szervezők szeretettel várnak mindenkit hétfő esténként 21 órától Jamzugra illetve a Lugosi Béla Filmklubba. A JamZug egy nyitott zenei improvizációs műhely, ahol a résztvevők inspirálják, kizökkentik, és provokálják egymást. Ezek a kísérleti fúziók lehetőleg a jazz irányából megközelítendők, ami kellőképpen tág kiindulási pontként szolgál. A Lugosi Béla Filmklub ebben a hónapban a The Bed Sitting Room című filmet vetíti március 7-én, valamint az Il sorpasso című filmet március 21-én.