A Napsugár fiúk Székelyudvarhelyen

A Napsugár fiúk Székelyudvarhelyen

A Tomcsa Sándor Színházban vendégszerepel november 27-én, csütörtökön és november 28-án, pénteken 19 órától a Csíki Játékszín. Neil Simon: A Napsugár fiúk című vígjátékát Parászka Miklós rendezte, a főszerepeben Fülöp Zoltán és Szélyes Ferenc  Jászai Mari-díjas színművészek.
A csütörtöki előadásra a Tomcsa Sándor bemutató-, a péntek estire a Nyirő József felnőttbérlet érvényes. Jegyek szabad eladásban is kaphatók a színház jegypénztárában. Helyfoglalás, jegyvásárlás hétköznapokon 11-14, 15-17 óra között. Az előadás napján a pénztár 11-15 óra között tart nyitva és kezdés előtt egy órával nyit. A helyfoglalási/jegyvásárlási szándékot a 0266 212131-es telefonszámon lehet jelezni.

A Csíki Játékszín nagyszínpadi produkciójában, Neil Simon vígjátékában, A Napsugár fiúkban Fülöp Zoltán, Jászai-díjas színművész Willie Clarkot alakítja. Partnere, a társulathoz csatlakozó, szintén Jászai-díjas pályatárs, Szélyes Ferenc, a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat tagja Al Lewis szerepét játssza a csíkszeredai produkcióban.

Willie Clark és Alfred Lewis alkották hajdanán sok-sok évig a híres komikus párost, a Napsugár fiúk néven széles körben ismert duót. Tizenegy éve nem beszélnek egymással, mert Al egy napon úgy döntött, hogy visszavonul a pályáról és ezzel társa, Willie karrierjének is bealkonyult. Willie unokaöccse és ügynöke, Ben, aki folyamatosan megpróbálja nagybátyját színészi feladatokhoz juttatni egy nap óriási bejelentést tesz: a CBS csatorna egy tévé-showban szeretné ismét összehozni a párost, ahol elő kell adniuk egyik legendás jelenetüket.

NEIL SIMON

A NAPSUGÁR-FIÚK

vígjáték két részben

szereplők: Willie Clark: FÜLÖP ZOLTÁN, Alfred Lewis: SZÉLYES FERENC, Ben Silverman: KOSZTÁNDI ZSOLT, Csinos ápolónő/ Nővér: SZABÓ ENIKŐ, Egy lelkes epizodista: KISS ERNŐ, hangok: KOZMA ATTILA, PUSKÁS LÁSZLÓ, PARÁSZKA MIKLÓS. Fordította: UNGVÁRI TAMÁS, koreográfus: ZAIBA  ANIKÓ, díszlet-jelmeztervező: SÁNTHA BORCSA, rendező: PARÁSZKA MIKLÓS.

Az előadás a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyével készült.